Kameramdan İzleniyor Muyum, Ne Yapmalıyım?

uygulama yazarak para kazanma
Uygulama Yazarak Para Kazanma Yolları Ek İş | Ek Gelir?
9 Şubat 2019
Sosyal medyada etiket kullanımı
Sosyal Medyada Etiket Kullanımı Nasıl Yapılır?
9 Şubat 2019

Kameramdan İzleniyor Muyum, Ne Yapmalıyım?

Kameramdan İzleniyor Muyum

Kameramdan İzleniyor Muyum?

Kameramdan izleniyor muyum? Diye hiç düşündünüz mü? Bu yazıyı okuduktan sonra eminim telefon, tablet ve bilgisayarlarınızın kameralarına dikkat edeceksiniz. Çünkü sizde izleniyor olabilirsiniz. O yüzden bu yazıyı kesinlikle okumalısınız.

Yaşadığımız bu internet çağında herkes internetle haşır neşir olmaktadır. Birçok siteye, sosyal medyaya hatta banka hesaplarına internet aracılığıyla girilmektedir. Bu yüzden bilgilerimiz de bu sanal dünyada gezmektedir.

Evinizde ya da iş yerinizde ya da internete girdiğiniz her yerde siz izleniyor hem de dinleniyor olabileceğinizi biliyor musunuz? Maalesef bunun doğru olmadığını söylemek isterdim ama doğru hem izleyebiliyorlar hem de dinleyebiliyorlar. Bilgisayarlarınızın web kamerasının önüne bir parça kağıt parçası ya da yarabandı veya siyah bant yapıştırarak engelleyebilirsiniz. Birde kamerasız bilgisayar alarak da engelleyebilirsiniz. Fakat görüntülemeyi engelleseniz bile sizi bu seferde sizi dinleyebiliyorlar.

Her nerede internete girerseniz girin, sizin nerede olduğunuzu, kim ya da kimlerle neler konuştuğunuzu, evdeki halinizden tutun, internetteki şifrelerinize, kredi kartlarınıza ulaşabiliyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar derseniz internetten sizlere herhangi bir şekilde dosya, resim, yazı, vb. göndererek, bilgisayarlarınıza sizlerin yakın arkadaşlarınızdan, e-maillerinizden ya da sosyal medya aracılığıyla sizi cezbedecek şeyleri gönderip, sizlerin tıklamasıyla virüsü yerleştirmektedirler. Daha birçok şekilde sizlerin bilgisayarlarınıza girebiliyorlar. Bu sayede sizler hakkında birçok bilgiye ulaşabiliyorlar.

İnternet aracığıyla sizlerin kullandığı bilgisayarlara girerek, sizlerin girdiği bilgisayarlara girerek klavyelerinizi, farelerinizi kullanarak CD-ROM’a girebilirler. Hatta siz iş yerinizde işiniz başında iken bile bilgisayarlarınızı kapatabilirler. Evinizde bilgisayarınız başında size ‘çok şişkosun, çirkinsin, vb.’ şeyler sizin ekranınızda yazabilirler.

Kameramdan İzleniyor Muyum, İzleniyorsam Ne Yapmalıyım?

Kameramdan İzleniyor Muyum

İzleme, dinleme, konum, şifrelerim gibi birçok özel bilgilerime ulaşılmasını nasıl engellerim sorunun cevabını araştırdım. Sizlere madde madde anlatayım.

 

Bilgisayarınızın IP ve MAC adresini hiçbir yerde paylaşmayın.

Bilgisayarlarınızın kamerasını siyah bantla kapatın.

İnternetten size gelen ve bilginiz olmayan dosyayı tıklamayın ve açmayın.

Bilgisayar ve internet hakkında bilinçli olup, bilgisayarınıza hükmetmeniz gerekmektedir.

Güvenli yazılım ve virüs programları kullanarak destek almalısınız.

Her programı bilgisayarınıza indirmeyin. Google de güvendiğiniz sitelere girerek programları indiriniz.

Lattop kullanıyorsanız aygıt yöneticisine girerek webcamınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Tabi bütün bunları yaparak, tehlikeleri sıfır yapabiliyor musunuz? Maalesef sıfır yapamıyorsunuz ama tehlikeleri en azından bu işlemleri yaparak minimize edebilirsiniz.

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: