Wordfence Security – Firewall & Malware Scan Kurulumu?

All In One WP Security & Firewall
All In One WP Security & Firewall Eklentisi Kurulumu?
6 Şubat 2019
iThemes security
iThemes Security (Formerly Better WP Security) Eklentisi?
6 Şubat 2019

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan Kurulumu?

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan?

Her sitenin güvenlik ihtiyacı mutlaka vardır. Sitenizi kurduktan sonra yapmanız gereken ilk işlerden bir tanesi de güvenlik eklentisi eklemek olmalıdır. Wordfence Security – Firewall & Malware Scan eklentisi siteniz için çok güzel bir güvenlik eklentisidir.

Nasıl ki insan dünyada dış saldırılardan korunmak için bir ev inşa edip; yağmur, kar, fırtına gibi etkenlerden korunmaya çalışıyor ise aynısı web dünyasında bir site içinde geçerlidir.

Demek istediğimi anladınız zaten. Web sitenizin de güvende olması için kesinlikle bir güvenlik eklentisini ekleyerek, her türlü saldırılara karşı koruma sağlayabilirsiniz.

WordPress birçok eklentiyi ücretsiz olarak sunmaktadır. WordPress En İyi Güvenlik Eklentileri? yazıma bakarak en iyi wordpress güvenlik eklentileri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Dikkat: Her zaman sitenize bir eklenti yükleyip ayar ve kurulumu yapmadan ve kod ayarları yapmadan sitenizin yedeğini almayı unutmayın. Her ihtimale karşı bunu yapmanızı tavsiye ederim. Site yedek almayı bilmiyorsanız. Aşağıdaki yazılarımı tıklayarak öğrenebilirsiniz.

cPanel İle WordPress Yedek Alma Ve Geri Yükleme?

Filezilla İle WordPress Yedek Alma Ve Geri Yükleme?

MySQL Veritabanı Yedek Alma Ve Geri Yükleme?

WordPress’te ilk önce isterseniz nasıl eklenti yüklenir? anlatıp, sonra da  Wordfence Security – Firewall & Malware Scan eklentisinin detaylı kurulumunu yapalım.

A – Wordfence Security – Firewall & Malware Scan Yükleme

# WordPress Admin Paneli>Eklentiler>Yeni Ekle sekmesini tıklayın.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

# Çıkan ekranda Eklentilerde Ara kısmına Wordfence Security – Firewall & Malware Scan ekletisinin adını yazarak arama yapın.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan 

# Arama sonrası yüklemek istediğiniz eklentinin sağ üst köşesinde Hemen Yükle diyerek yükleyin ve ardından aynı yerde Etkinleştir butonuna basarak etkinleştirin. 

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan 

B – Wordfence Security – Firewall & Malware Scan Ayarları Ve Detaylı Kurulumu?

# Yükleyip etkinleştirmiş olduğumuz Wordfence Security – Firewall & Malware Scan eklentisinde 6 bölüm bulunmaktadır. Bunlar;

1 – Dashboard

2 – Firewall

3 – Scan

4 – Tools

5 – All Options

6 – Help

Şimdi bölümleri teker teker inceleyip kurulumu yapalım:

1 – Dashboard (Gösterge Paneli)

# Bu bölüm adından da anlaşılacağı üzerine gösterge panelidir. Gösterge paneli, sitenizin güvenliğinin mevcut durumuyla ilgili bilgi sağlayan tablodur.

# Bu bölümde Global Options butonunda bulunan bölümler çalışmaktadırlar. Çünkü, Wordfence Protection Activated (Wordfence Koruması Etkinleştirildi) olduğunu yani eklentimizi etkinleştir dedikten sonra aktif ve çalışır duruma geçmiştir.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan 

2 – Firewall

# Firewall, kötü amaçlı istekleri sitenize filtreleyen, PHP tabanlı, uygulama düzeyinde bir güvenlik duvarıdır. Bu eklenti sunucu yapılandırmasını çözebilmek için arka planda birkaç test çalıştıracaktır. Bu yüzden CPU yüklenmesi olacağından web siteniz biraz yavaşlayabilir.

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

# Burada da eklentimizin Wordfence Firewall Activated (Wordfence Güvenlik Duvarı Aktifleştirilmiş) olduğunu  yani eklentimiz aktif ve çalışır durumdadır. Bu bölümde yapmamız gereken All Firewall Options butonuna basın. Bu bölümde yapmamız gereken All Firewall Options butonuna basın.

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

# Bu sayfada ilk önce Remove Extended Protection butonuna basın .htaccess ve .user.ini dosyalarını indirin ve Continue (devam) butonuna basın. Bu eklentide ilk yapmanız gereken iş budur.

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Advanced Firewall Options

Brute Force Protection

Rate Limiting

Whitelisted URLs

Yukarıdaki bölümler eklentinin kendisinde aktif olmasından dolayı burada da herhangi bir işlem yapmıyoruz. 

3 – Scan (Taramak)

# Bu bölümde, WordPress web sitenizdeki tüm dosyaları, iletileri ve yorumları inceleyerek zararlı yazılımları, kötü amaçlı URL’leri ve virüs bulaşmalarını arar. Ayrıca sunucunuzu kontrol eder ve sitenizin çevrimiçi itibarını izler.

# Varsayılan olarak, Wordfence sitenizi her gün tarar. Sitenizde ele alınması gereken herhangi bir güvenlik sorunu olup olmadığını anlamak için şimdi ilk taramayı başlatın bir bakın çalışıp çalışmadığına. Buradan manuel taramaları istediğin zaman çalıştırabilirsiniz.

# Görüldüğü gibi eklentimizin bu bölümüde Wordfence Scan Enabled (Wordfence Taraması Etkin) olduğunu yani eklentimiz aktif ve çalışır durumdadır.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan 

4 – Tools (Araçlar)

# Bu bölümde, iki Faktör Kimlik Doğrulama, Whois Arama, Parola Denetimi, Yorum Spam Filtresi, Canlı Trafik ve Tanılama gibi özellikler içerir.

Live Traffic bölümünde sitenizi ziyaret eden bot gibi sitenize ziyarete gelen yarar ve zararlı herşeyin bilgisi canlı  bize sunulmaktadır.

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Whois Lookup 

# Sitenizi ziyaret edenlerin ıp adreslerini ya da alan adlarını boş kutuya yazarak Lock Up Ip Or Domain butonuna basın. Burada ziyaretçilerin iyi ya da kötü karakterde olup olmadığı bilgisi verilecektir.

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

5 – All Options (Tüm Seçenekler)

# Tüm seçenekler bölümünde de diğer bölümler gibi çalışır standart olması gereken herşey aktiftir. 

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan 

6 – Help (Yardım Et)

# Bu bölüm adından da anlaşılacağı üzere yardım bölümüdür. Bu eklentiyi, ücretsiz kullananlar wordpress.org ‘daki forum sayfasından ulaşabilirsiniz. 

# Wordfence Security – Firewall & Malware Scan eklentisi harika bir eklentidir. Yüklemenizi tavsiye ederim. 

 Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

# Wordfence security eklentisinde önemli bölümlerden bir taneside brute force saldırılarına karşı korumasıdır. Firewall bölümünden All Firewall Options butonunu tıklayın.

# Brute force protection sekmesinde sitenize yapılan saldırılara karşı sitenize giriş şifre sayısını ve kilitlenme sürelerini burada istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 

Dikkat: Burada yapacağınız değişikliklerde sitenizin kilitlenme durumunda siz dahi giremezsiniz. O yüzden süreyi ona göre ayarlayınız. Sitenize şifrenizle giremeyeceğini için wordfence security eklentisi e-postanıza girmeniz için e-posta gönderecektir.

# Göndermezse filezilla ya da cpanel üzerinden ana dizine bağlanarak public_html klasörünüzdeki wordfence eklentisinin ya adını değiştirin ya da silin. Tekrar sitenize gireceksiniz.  

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

ve böylece Wordfence Security – Firewall & Malware Scan Ayarları Ve Detaylı Kurulumu yazımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Wordpress güvenlik eklentisi bunu denemelisiniz.

 

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

2 Comments

  1. Enis dedi ki:

    Çok kaliteli bir yazı olmuş, emeğiniz için çok çok teşekkür ediyorum

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: