Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama | Kod Ekleme

Blogger Yazıları Kategoride Yayınlama
Blogger Yazıları Kategoride Yayınlama | Kategori Oluşturma?
9 Mart 2019
Zararlı backlinklerden kurtulmak Google Disavow kullanımı
Zararlı Backlinklerden Kurtulmak Google Disavow Kullanımı?
10 Mart 2019

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama | Kod Ekleme

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama Ayarları?

Blogger Google Adsense reklam yayınlama ayarları, Blogger Adsense reklam ekleme, Blogger bloga reklam ekleme, Blogger Adsense reklam kodu yerleştirme, Blogger reklam kodu yerleştirme, Blogger Adsense reklam kodu alma ve Blogger siteye Google Adsense reklam kodu ekleme nasıl yapılır.

İşte yukarıdaki bütün sorularınıza cevap alacağınız bir yazı hazırladım. Google Adsense reklamlarını blogunuza entegresi nasıl yapılır adım adım resimli olarak anlatacağım.

Hala Google Adsense reklam alamayanlar ve yazılarından dolayı sıkıntı yaşayanlar için ve yazılarınızın Google’de üst sıralara çıkması için aşağıdaki yazıma bakarak Blogger Blogspot’da Seo uyumlu makale nasıl hazırlanır öğrenebilirsiniz.

Tavsiye Yazı: Blogger Yazı Yayınlama Blogger SEO Uyumlu Makale Yazma

Şimdi Blogger Google Adsense reklam yayınlaması ve Blogger siteye Adsense reklam kodu ekleme işlemleri nasıl yapılır bakalım:

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama Ayarları?

Blogger blogunuzda öncelikle yönetim panelinden Kazançlar bölümüne gidin. Burada blogunuzun Google Adsense’ye uygun olup olmadığını kontrol edin. Aşağıdaki resmi görüyorsanız blogunuz halen Adsense’ye başvurmak için uygun olmadığını anlayabiliriz.

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama

Burada yapmanız gerekenler Google Adsense için uygunluk kriterlerini kontrol ederek blogunuzda ne gibi düzenlemeler yapmanız gerektiğine bakabilirsiniz.

Blogger Siteye Google Adsense Reklam Kodu Ekleme Nasıl Yapılır?

Blogger siteniz ya da blogunuz Adsense için uygun hale gelmişse Kazançlar bölümü aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi aktif hale getirilecektir. Burada yapmanız gerekenler ise;

# Blogda reklam göster alanında eveti işaretleyin.

# Ad Setup for blog alanında da blogunuzun anasayfasında reklam gösterme seçeneklerinden istediğiniz çeşiti seçebilirisiniz.

Son olarak Adsense hesabına geç butonuna basın. Eğer Adsense hesabınız varsa buradan Adsense olan e-mailinizi seçebilirsiniz. Hesabınız yoksa e-mail hesabınızı Google Adsense ile kayıt olmalısınız.

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama

Google Adsense’ye giriş yaptıktan sonra blogunuzun, sitenizin inceleniyor, hazırlanıyor ve hazır gibi yazılarla karşılaşabilirsiniz.

Google Adsense inceleniyor: Adsense sizin blogunuzun kopya içerikler içerip içermediğini ve politikalarına uygun olup olmadığını 14 güne kadar sürede inceleyeceğini bildiriyor.

Burada dikkat etmeniz gerekenler inceleme süresince Adsense sayfasından herhangi bir hatanızın olup olmadığını her gün kontrol etmelisiniz. Çünkü bu sayfada sağ üst köşede ‘?’ işareti görüyorsanız tıklayın ve Adsense’nin sizi hangi konularda uyardığını görün ve düzenlemelerinizi yapın.

Google Adsense hazırlanıyor: Blogunuz artık reklam gösterimine hazır olduğunu ve kısa sürede reklamlarınızın görüntüleneceğini haber veriyor.

Google Adsense hazır: Blogunuzda reklamlar görüntüleniyor anlamına gelmektedir.

Blogger Google Adsense Reklam Yayınlama

İşte yukarıda da inceleniyor yazısında da uyardığım gibi aşağıdaki resimden daha net anlayacaksınız. Burada site ekle diyerek başka sitelerinizi, bloglarınızı da ekleyebilirsiniz.

Blogger Google Adsense Reklam

Blogger Adsense Reklem Kodu Yerleştirme?

Google Adsense’ye kayıt olarak sitenizi ekledikten sonra size aşağıdaki kodu aşağıdaki kodu sitenizin tema Html kodlarının bulunduğu alana eklemenizi isteyecektir.

Bu kodu temanızın <head>Adsense Kodu </head> etiketlerinin arasına eklemeniz gerekmektedir. Çünkü Adsense sitenizi 14 gün boyunca inceleyeceğinden dolayı bu koda sitenizde ulaşamazsa reklamları yayınlayamazsınız ve bir daha başvurmak zorunda kalırsınız.

Google Adsense kodu

Blogger yönetim panelinden tema bölümü, HTML’yi Düzenle alanına girin. Kodların bulunduğu alanda ctrl-f basarak <head> </head> etiketlerini bulun ve arasına Google Adsense kodunu (script) girip temayı kaydedin.

Blogger tema alanı

Google Adsense Reklam Seçme?

Google Adsense reklam yayınlamayı hazır hale getirdikten sonra blogunuzda, sitenizde reklamları uygun göterime sahip yapmanız için Adsense sayfanızda Reklamlar bölümünden Otomatik reklamlar alanına gidin.

Açılan ekranda sitenizin adresini girerek, metin ve görüntülü reklamlar, vinyet reklamlar, sabit reklamlar, eşleştirilen içerik, yazı içi reklamlar ve feed içi reklamlar gibi özellerden istediğinizi aktif hale getirebilirsiniz.

Google Adsense

Google Adsense ile blogunuzda görüntülenmesini istemediğiniz reklamları engellemek için engelleme kontrolleri bölümünden sitenize gidin genel kategoriler ve hassas kategoriler kısmında reklamların izin durumunu ayarlayabilirsiniz.

Blogger Siteye Google Adsense Reklam Yerleştirme?

Blogger sitenizde reklamları istediğiniz alanda gösterebilirsiniz. Adsense reklamları yerleştirmek için yapmanız gereken Blogger yönetim panelinden yerleşim alanına gidin. Burada nereye Adsense reklam eklemek istiyorsanız o bölümde bulunan gadget butonuna tıklayarak Adsense’yi eklemeniz yeterli olacaktır.

Blogger Google Adsense gadget

Blogger Google Adsense reklam ekleme, Adsense kodunu siteye ekleme ve Blogger sitede Adsense ayarları nasıl yapılır adım adım anlattık, Şimdiden kolay gelsin.

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: