Blogger Site Yedek Alma | Blogger Yedek Yükleme?

Zararlı backlinklerden kurtulmak Google Disavow kullanımı
Zararlı Backlinklerden Kurtulmak Google Disavow Kullanımı?
10 Mart 2019
google url denetimi aracı
Google URL Denetimi Aracı Site, Makale ve Yazı | Kayıt
11 Mart 2019

Blogger Site Yedek Alma | Blogger Yedek Yükleme?

Blogger Site Yedek Alma

Blogger Site Yedek Alma ve Blogger Yedek Yükleme?

Blogger site yedek alma ve Blogger yedek yükleme işlemini yapmayı öğrenmek için doğru adrestesiniz. Blogger Blogspot tam yedek alma ve geri yükleme nasıl yapılır resimli olarak anlatıyorum.

Blogger Blogspot sitenizde her zaman içerikler yayınlıyorsunuz ama yedeğinizi almıyorsanız yarın bir gün blogunuzun çalınması ya da silinmesi karşısında tedbirinizi almalısınız.

Bu kötü durumu yaşamam demeyin inanın siz dahi yanlışlıkla blogunuzu silebilirsiniz. Bu yüzden blogunuzda yer alan yazılar, makaleler, sayfalar ve yorumlar ile ilgili içeriklerinizi yedeklemelisiniz.

Birde Blogger yayınlar, içeriklerin yedekleri dışında tamanızın yedeğini de almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Dedim ya ne olur ne olmaz. Sonuçta bir emek vererek blog açıyorsunuz ve birde para kazanmaya çalışıyorsanız emeklerinizin boşa gitmemesi için mutlaka yedek almalısınız.

Ben şahsen Blogger blogumda her gün en az iki makale yayınladığım için şimdilerde 4 – 5 güne bir yedek alma işlemi yapıyorum. Özellikle tema yedeğini ve içeriklerin bulunduğu yedeği alıyorum.

Blogger Blogspot size bu imkanı zaten veriyor. Size de sadece manuel olarak hem içerik yedeği, hem de temanızın yedeğini almak kalıyor.

Blogger ile yazılarınızı Google’de ilk sıralara çıkarmak için Seo uyumlu yazı yazmayı bilmiyorsanız aşağıdaki tavsiye yazıma bakarak nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Tavsiye Yazı: Blogger Yazı Yayınlama Blogger SEO Uyumlu Makale Yazma

Haydi şimdi Blogger tam yedek nasıl alınır adım adım görelim. Hem içerik yedeği hemde tema yedeği alma işlemine başlayalım:

Blogger Site Yedek Alma ve Geri Yükleme?

Öncelikle Blogger yönetim panelinden ayarlar bölümünden diğer alanına girin. Burada açılan sayfanın içe aktarın ve yedekleyin başlığının bulunduğu yerden hem yedekleme hemde içe aktarma işlemini yapıyoruz.

Blogger site yedek alma ve Blogger yedek yükleme işlemini yapmayı öğrenmek için doğru adrestesiniz. Blogger Blogspot tam yedek alma ve geri yükleme nasıl yapılır resimli olarak anlatıyorum.

Blogger içeriği yedekle: Bu butona basarak blogunuzun tüm yayın, sayfa ve yorumlar kısmının yedeğini blog adında ve .xml uzantısını bilgisayarınıza kaydedin butonuna basarak indirebilirsiniz. Blogger yedek alma işlemi bu kadar.

Blogger içeriği içe aktar: Blogger içeriği yedekle:

Blogger içeriği içe aktar: İndirmiş olduğunuz içeriklerin yedeğini yine bu alandan dikkatli bir şekilde içeriği içe aktar butonuna basarak bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken husus içe aktarılan tüm yayınları ve sayfaları otomatik yayınlayın kutusunu işaretlemek olmalıdır. Blogger yedek yükleme işlemi bu kadar.

Blogger Site Yedek Alma

Blogger Tema Yedeği Alma ve Geri Yükleme?

Blogger temaları ve dışarıdan tema şablonu yükleme ve tema yedeği alma konusunu daha önceki yazımda anlatmıştım. Aşağıdaki tavsiye yazıma bakarak daha geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tavsiye Yazı: Blogger Tema Şablonu Yüklemek, Değiştirmek, Yedek Alma?

Şimdi burada Blogger blogumuzun tam yedeğini alma işlemi olduğu için kısaca tema yedeği almayı da anlatmalıyım. Aksi takdirde yedek alma işlemimiz eksik kalacaktır.

Blogger yönetim panelinden tema bölümüne girin ve açılan sayfanda sağ üst köşede bulunan yedekle/geri yükle butonu ile tema yedeği alabilir ve geri yükleyebilirsiniz.

Blogger Site Yedek Alma

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

2 Comments

  1. COOL LIFE dedi ki:

    Bloğumu yedeklemiştim. tekrar yüklediğimde ilgili yorumlar yayın altında gözükmedi. neden acaba.

    • wpwebblogger dedi ki:

      Blogger da tema ve yazı,yorum ve sayfa yedeğinizi alıp tekrar yükleme yapınca yorumlar gelmiyor sizin için bende denemesini yaptım. Aynı sorunu bende aldım bu blogger alt yapısından kaynaklanmaktadır. Blogger a mail atın onlar size insallah yardımcı olurlar.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: