Sitem Sandbox Da Mı, Google Sandbox Nedir, Kurtulmak?

domain banlı mı alanadı cezalı mı
Domain Banlı Mı? Alan Adı Banlı Mı? Nasıl Anlaşılır?
23 Şubat 2019
organik hit programları zararlı mı
Organik Hit Programları Zararlı Mı Dikkat Oku Öğren?
24 Şubat 2019

Sitem Sandbox Da Mı, Google Sandbox Nedir, Kurtulmak?

sitem sandbox da mı

Sitem Sandbox Da Mı?

Sitem Sandbox da mı, yoksa sitem ban mı yedi, web sitem cezalı mı, sitem sandboxa girdi mi, sitem Google cezalı mı, sitem Adsense cezalı mı, Google sandbox nedir, Google sandboxtan nasıl kurtulunur gibi vb. birçok sorularla karşılaşmaktayım.

Google Sandbox Nedir?

Google sandbox internet dünyasında web sitelerinin kalitesiz, kopya içeriklere sahip, spam oluşturan ve kural dışı hareket ederek Google yanıltmaya çalışan sitelerin sıralamalarda çok gerilerde çıkmasını ve sağlayan bir sistemdir.

Yani sandbox Google tarafından kurallara uymayan web sitelere, bloglara uyguladığı çok ağır cezaları uygulayan sistemin adıdır.

Sitem Sandbox Da Mı, Nasıl Anlarım?

Sitenizin sandboxta olup olmadığını anlamak için öncelikle web sitenizin adını uzantısız olarak (örnek, siteadı) şeklinde Google’de arayarak hangi sırada çıktığına bakmalısınız. Eğer ilk sırada çıkıyorsa sitem sandboxa uğramış ya da sitem ceza almış diyemezsiniz. Fakat ikinci sırada ya da daha aşağılar da yer alıyorsa siteniz sandboxa düşmüş demektir.

sitem sandbox da mı

Bir de sitenizdeki yayımladığınız yazıların, makalelerin, videoların vb. içeriklerin Google de sıralamalarda ilk 100 de çıkmaması da yine sitenizin Google tarafından sandboxa uğramış yani ceza almış olmanız muhtemeldir.

Web Site Google Sandbox Kontrol Etme?

Google’de sitem sandbox da mı sorusunun cevabını aşağıdaki araçları kullanarak öğrenebilirsiniz. Böylece çıkan sonucun durumuna göre hareket edebilirsiniz. İşte Google sandbox kontrol etme araçları,

1 – Searchenginegenie

2 – Suteseotools

sitem sandbox da mı

Web Site Google Adsense Sandbox Kontrol Etme?

Web sitenizde Google Adsense reklamları veriyorsunuz ve ceza alıp almadığınızı merak ediyorsanız. Yapmanız gereken google Adsense sandbox kontrol etme aracını kullanarak kontrol edebilirsiniz.

1 – Ctrlq

Sandboxa Düşüren Nedenler?

1 – Kopya içerikler yayımlamak,

2 – Kalitesiz ve düzensiz içerikler yayımlamak,

3 – Site içi linklere dikkat etmemek ve aşırı link çıkışı yapmak,

4 – Seo uyumlu içerikler hazırlamamak,

5 – Aşırı anahtar kelime kullanımı,

6 – Aşırı etiket kullanımı,

7 – Yasaklı sitelerden backlink almak ve kısa sürede aşırı backlink almak,

8 – Gizli anahtar kelimeler bulunması,

9 – Ziyaretçi sayılarınızın günlük ve aylık ortalamasında aşırı orantısızlıklar,

10 – Organik hit programlarını kullanmamak,

11 – Site içi ve dışı SEO kurallarına uymamak gibi birçok maddeyi çoğaltabiliriz.

Sandboxtan Kurtulmanın Yolları?

1 – Sitenizi baştan sona Google’nin kurallarına uygun hale getirmek,

2 – Google politikalarına uymak ve  uygun içerikler hazırlamak,

3 – Google kandıracak Organik hit programlarını ya da bu gibi araçları bir daha kullanmamak üzere bırakmak,

4 – Web sitenizde spam oluşturan herşeyden kurtulmalısınız.

5 – Site içi ve dışı SEO kurallarını uygulamak ve bilmediğiniz yerlerde uzmanlardan yardım alarak sorunlarınızı gidererek, tekrar Google iletişime geçip sandboxtan kurtulabilirsiniz.

Sandboxtan çıkmak uzun süren bir süreç olup, sitenizle ilgilenmeyi kesinlikle bırakmayın yukarıdaki bahsettiğimiz konulara dikkat ederseniz inanın kısa zamanda Google sitenizi sandboxtan kurtaracaktır.

Sandboxtan ne zaman kurtulurum derseniz bu size bağlıdır birazda birde Google ne zaman sitenizi sandboxtan çıkarır net birşey demekte mümkün değildir.

Ama şunu söyleyeyim ki eğer sitenizde gereken düzenlemeyi yapar ve düzenli olarak politikalara uygun makaleler yayımlamaya devam ederseniz yazılarınız ve siteniz sandboxtan kurtulur ve de üst sıralara çıkmaya başlayacaksınız. Ben aynen sabırla bunları yaptım ve sitem yavaş yavaş üst sıralara tırmandı.

Eğer siteniz sandboxa uğramamışsa ama cezalı olduğunu düşünüyor ve şüpheleniyorsanız, aşağıdaki yazıma bakmanızı tavsiye ederim.

Tavsiye Yazı: Domain Banlı Mı? Alan Adı Banlı Mı? Nasıl Anlaşılır?

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: