SEO Nedir, SEO Ne İşe Yarar | SEO Nasıl Yapılır?

backlink nedir
Backlink Nedir Ne İşe Yarar | Dofollow-Nofollow ?
8 Şubat 2019
h etiketi nedir
H Etiketi Nedir? H1,H2,H3,H4 H5,H6 Etiketlerinin Kullanımı?
8 Şubat 2019

SEO Nedir, SEO Ne İşe Yarar | SEO Nasıl Yapılır?

seo nedir

SEO Nedir, SEO Ne İşe Yarar ve SEO Nasıl Yapılır?

SEO nedir ? SEO Ne İşe Yarar ? SEO Nasıl Yapılır ? Teknik SEO Nedir Konuları Nelerdir ?  İç SEO Nedir Konuları Nelerdir ? Dış SEO Nedir Konuları Nelerdir ? gibi başlıkları sizlere anlatacağım.

SEO konusu her site için çok büyük öneme sahip bir konudur. Çünkü her site sahibi sitesinin arama motorlarında üst sıralara gelmesi için birçok yola başvurmaktadır. İşte tüm bu yollar SEO’dan geçmektedir.

Arama motorları tüm siteleri tarayarak kullanıcılara en iyi sonuçları sunmak için çabalamaktadır. Bu yüzden sitenizi mutlaka ve mutlaka SEO uyumlu yapmak zorundasınız. Üst sıralara çıkmak için bunu yapmalısınız.

SEO uyumlu yazı yazmayı öğrenmek için SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır | 15 Altın Madde? yazıma bakarak öğrenebilirsiniz.

SEO Nedir (Arama Motoru Optimizasyonu)?

 SEO nedir

SEO, Search Engine Optimization, Türkçesi ise Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO, arama motorlarında üst sıralara gelmek için, yapılan teknik çalışmalardır.

Yani Google ve diğer arama motorlarında sitenizdeki yayınladığınız içeriklerinizin SEO uyumlu hale getirerek üst sıralara gelmesi için yapılan her tülü teknik düzenlemelerdir. Bunun için içeriklerinizi oluştururken kesinlikle SEO uyumlu olarak yapmalısınız.

SEO Ne İşe Yarar ?

Her site sahibi sitesinin üst sıralara çıkmasını ister. Eminim sizde bunu istemektesiniz. İşte bu noktada SEO sizin sitenizi üst sıralara çıkarabilecek, arama motorlarında sitenizi diğer sitelerden ayıracak bir araçtır. Tabi burada dikkat etmeniz SEO uyumlu bir site oluşturmak olmalıdır.

SEO uyumlu bir site oluşturmanız için sitenizdeki temadan içeriklerinize kadar herşeyini uygun bir SEO dostu olacak hale getirmelisiniz. Bu duruma gelirseniz sitenizde üst sıralarda yarışacak duruma gelmiş olacaktır. Bu nedenle siteniz için SEO olmazsa olmaz bir teknik elemandır. SEO’yu kesinlikle anlayarak uygulamalısınız.

SEO Nasıl Yapılır ?

 SEO nedir

SEO uyumlu ve dostu bir site yapmayı her site sahibinin hedefidir. SEO (Search Engine Optimization) uyumlu site yapmak için sitenizde SEO ile ilgili yapmanız gereken birçok konuyu barındırmaktadır. Sitelerde yayınlanan ve sitelerin üst sıralara gelmesi için yapılan her teknik konu SEO ile ilgilidir. Burada sitenizde SEO’yu nasıl yapacağınızla alakalı konuları 3 başlıkta göstereyim;

1 – Teknik SEO Nedir Konuları Nelerdir?

Sitenizin arama motorlarınca algılanması için kullanılan her türlü araç teknik SEO konularıdır. Tema hızı, tarama hataları, kullanıcı dostu, kırık bağlantılar, mobil dostu ve site haritanızın ulaşılabilirliği gibi konularda sitenizin teknik tüm yapılarının hazır olması gerekmektedir.

Bu sayede arama motorlarınca sitenizin indexlenerek kullanıcılara ulaşmasını en güzel şekilde sağlayabilirsiniz. Tüm bu alt yapı teknik SEO konuları kapsamına girmektedir.

Sitenizin hızını ölçmek için Site Hızı Test Etmek 11 Farklı Yol İle Test Edin? yazıma bakarak siteniz hakkında birçok detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2 – İç SEO Nedir Konuları Nelerdir?

İç SEO, sitenizde yayınlayacağınız içeriklerinizin arama motorlarına uygun hale getirilmesidir. İçerik planı, yazı planı, yazım kuralları, kategorileştirme, yazı içi bağlantılar ve kullanıcı aramaları sayfa içi uygun hale getirmek gibi konular iç SEO konularıdır.

3 – Dış SEO Nedir Konuları Nelerdir?

Dış SEO, sitenizin trafiği arttırmak için yapılan her türlü reklam ve backlinklerdir. Yani sitenizin diğer web sitelerden ve sosyal medya aracılığıyla alınacak bağlantılardır. Burada yapmanız gereken sitenizin reklamını yaparak sitenize dış bağlantı (backlink) yapmalısınız.

Backlink nedir nasıl yapılır öğrenmek için Backlink Nedir Ne İşe Yarar | Dofollow-Nofollow ? yazıma bakarak öğrenebilirsiniz.

 

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: