Filezilla İle WordPress Yedek Alma | Geri Yükleme?

Wordpress iletişim formu oluşturma
WordPress iletişim Formu Oluşturma | Html Kodu?
6 Şubat 2019
yazı renklendirme ve içerik düzenleme
Yazı Renklendirme ve İçerik Düzenleme Kodları?
6 Şubat 2019

Filezilla İle WordPress Yedek Alma | Geri Yükleme?

Filezilla ile Wordpress yedek alma

Filezilla İle WordPress Yedek Alma | Geri Yükleme?

Filezilla ile WordPress yedek alma oldukça kolay bir işlemdir. Filezilla programı bilgisayarınızda yoksa hemen kurmanızı öneririm. Bu programı indirmek için TIKLAYINIZ.

Filezilla programı her zaman işinize yarayacak ve işlerinizi kolaylaştıracak harika bir programdır. Yükleyip kullandığınız zaman anlayacaksınız.

cpanel ile wordpress yedek alma ve geri yüklemek için cPanel ile WordPress Yedek Alma | Geri Yükleme? yazıma bakarakta sitenizin yedeğini alabilirsiniz. 

WordPress sitenizin yedeğini eğer en hatada bir defa almanızı tavsiye ederim.

Filezilla ile wordpress yedek alma ve geri yükleme nasıl yapılır başlayalım:

1 – Filezilla İle WordPress Yedek Alma?

# Hemen sitemizin yedeğini almaya başlayalım. Filezilla programını açarak, wordpress sitenizin ana serverine gitmek için bağlanın. 

# Sol taraf Bilgisayarınıza bağlanacağınız alan ve sağ taraf ise wordpress sitenizin ana serverine bağlandığı yerdir.

Filezilla ile WordPress yedek alma

# Bu kısımda bilgisayarınızın masaüstüne ya da yedeğinizi nereye kopyalayacaksanız orayı bir wordpress yedek alma klasörü oluşturun.

Filezilla ile WordPress yedek alma

# Sol kısımda WordPress yedek alma klasörünü bulun ve sağ tarafta bulunan sitenizin dosyaların hepsini seçin. Daha sonra sol taraftaki WordPress yedek alma klasörünün üzerinde sağ tıklayın.

# Yükle seçeneğini seçerek indirin. En alt kısıma bakarak aktarım yapıp yapmadığını anlayabilirsiniz.

Filezilla ile WordPress yedek alma

# Bu kısımda aşağıda bulunan resimde wordpress sitemizin yani hostumuzun ana serverde bulunan tüm dosyalarını indirmeyi göstermektedir.

# Tüm ana dizini değil de sadece sitenize ait içeriklerin yedeğini almak isterseniz. O zaman public_html klasörünün içerisinde bulunan wp-content klasörünü aynı yukarıda yaptığımız gibi tutup yedek alma klasörünüze atarak alabilirsiniz.

# Bu kısımda da aşağıda bulunan resimde wordpress sitemizin yani hostumuzun ana serverde bulunan sitemizin içeriklerinin bulunduğu dosyalarını indirmeyi göstermektedir.

# wp-content klasörü sizin sitenize yüklediğiniz herşeyi içerisinde barındıran yerdir. Yani tüm yazılarınız, fotoğraflarınız ve videolarınız vb. içeriklerinizin hepsi bu klasördedir.

2 – Filezilla İle WordPress Yedek Yükleme?

# Filezilla programını açın. WordPress sitenizin ana serverine giderek, public_html klasörünün içerisinde bulunan WordPress sitenize ait dosyalarınızın hepsini seçin.

# Seçili dosyalarınızın üzerinde sağ tık yapıp, hepsini sil butonuna basarak silin.

Filezilla ile WordPress yedek alma

# Filezilla programının sol tarafında bulunan ve bilgisayarınıza bağlanmanızı sağlayacak bu kısımdan yedeklerinizi bulunduğu yedek klasörünü bulun.

# Public_html klasöründeki tüm dosyaları seçerek, sağ tarafta bulunan wordpress ana serverindeki public_html klasörünün içerisine aktarın. En alt kısıma bakarak aktarım yapıp yapmadığını anlayabilirsiniz.

Filezilla ile WordPress yedek alma

wpwebblogger
wpwebblogger
Wordpress, Blogger ve Seo konuları hakkında özgün ve kaliteli içerikler sunmaya çalışan, her zaman kendini yenileyen ve geliştiren bir blogger. Tüm içerikler kişisel ve tamamen bilgi amaçlıdır.

Yorum Yazarak Katkı Sunabilirsiniz???

tr Turkish
X
%d blogcu bunu beğendi: